×

Claus per combatre l'astènia primaveral

Temps de lectura 2 min.

Durant la primavera, més d'un terç de la població se sent cansada i sense energia. Això es deu fonamentalment al canvi climatològic que es produeix en aquesta estació: més hores de llum i augment de les temperatures, i a la pol·linització de les plantes. Aquest estat és conegut com astènia primaveral.

QUÈ ÉS L'ASTÈNIA PRIMAVERAL?

L'astènia primaveral és la sensació de cansament, junt a una falta de gana, atenció, concentració i la dificultat per agafar el son. Es tracta de símptomes poc alarmants i de curta durada. Normalment, remeten normalment en uns dies sense necessitar tractament.

COM COMBATO L'ASTÈNIA PRIMAVERAL?

Si ets dels que li falta l'energia a la primavera, alleuja els símptomes i combat l'astènia primaveral seguint una sèrie de consells de salut.

1.- Una dieta rica i equilibrada.

Prendre una bona quantitat de vitamines, minerals i nutrients com la fibra i els antioxidants t'ajudarà a mantenir la vitalitat a la primavera. Per omplir-te de vitalitat en aquesta estació a través de la dieta comptes amb els vegetals de temporada. Les amanides de verdures i els sucs de fruites són còctels nutricionals que t'ajuden a enfortir el sistema immunitari i a combatre l'astènia primaveral, gràcies a les vitamines i minerals que contenen.

També és aconsellable que incloguis al menú peix blau, ric en àcids grassos omega 3, un nutrient ideal per enfortir les defenses. I no oblidis hidratar-te, beure aigua compensarà la pèrdua hídrica i contribueix a mantenir uns bons nivells d'hidratació, fonamental per a les funcions fisiològiques bàsiques com la regulació de la tensió arterial, la temperatura corporal o la digestió.

Al mateix temps, procura moderar la ingesta d'aliments d'origen animal i redueix al mínim els aliments ultraprocesats ​​i / o rics en sucres refinats.

En determinades ocasions, però, l'aportació de nutrients de la dieta no és suficient i cal recórrer a un aportació vitamínica o mineral complementària. Els suplements vitamínics, minerals i aminoàcids aporten energia i productes naturals com el ginseng, l'espirulina o la gelea reial ajuden a combatre el cansament. Pregunta-li al teu farmacèutic quin producte s'adapta millor a les teves necessitats. El farmacèutic, com a professional de la salut, pot aconsellar-te el complement alimentari ideal per a tu. Recorda que en cap cas aquest tipus de productes substitueixen una alimentació sana i equilibrada.

2.- Segueix les pautes de son i assegura un bon descans.

A la primavera, l'augment d'hores de llum fa que l'organisme segregui menys melatonina, l'hormona que fa que sentim son quan es fa fosc i que ens despertem quan es fa de dia. Per tornar a reequilibrar el ritme biològic i aconseguir dormir les vuit hores que aconsella l'OMS, pots prendre suplements a base de melatonina.

3.- Promou el relax i allunyar-te de l'estrès.

També pots combatre l'astènia primaveral practicant exercicis com la meditació o el ioga que t'ajuden a allunyar l'estrès del dia a dia i al relaxar el teu cos i ment.

4.- Realitza exercici físic adaptat a tu.

L'exercici estimula la producció d'endorfines, també anomenades "hormones de la felicitat". Les endorfines són petites proteïnes que s'originen en el cervell i la seva funció és estimular els centres de plaer que et proporcionen sensació de felicitat, alhora que també alleugen el dolor i el malestar provocats per l'astènia primaveral.

5.- I agafa energia beauty.

Pot ser un bon moment per exfoliar i eliminar les cèl·lules mortes i pell seca, per mantenir la pell sana i bonica; contínua amb la rutina d'higiene i hidratació del cos i la cara, i posa una mica de color maquillant-te amb el color més trendy.

Preu